DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 30.08.2015 22:21:16 

AC Práce

 

Rekapitulace - ohlédnutí za sezonou

 

            Máme za sebou historicky první odehranou sezonu a proto je čas na její zhodnocení. Můžeme jí hodnotit jednoznačně pozitivně, protože se nám povedlo vyhrát naší 8.H ligu a tudíž si zajistit i postup do 7. nejvyšší soutěže. Ne všechno ale bylo v sezoně kladné…

            Do sezony jsme vstoupili jako uragán a z prvních 3 zápasů jsme uhráli plný počet bodů při impozantním skore 15:3. Všechny utkání jsme ovládli nejen výsledkově ale i herně a vypadalo to, že bez potíží a ztráty kytičky dokráčíme k titulu. Poté se náš stroj ale zasekl v zápase proti Černým koním, kde jsme podali naprosto katastrofální výkon a zaslouženě prohráli. Výkon to byl opravdu tristní. Nebyli jsme schopni kloudné akce a asi i samotní Koně byli překvapeni, jak lehce nabyli vítězství. Porážka nám trošku snížila sebevědomí, ale zároveň nám dodala to správné ostří, které jsme poté dokázali prodat v dalších zápasech.

            V utkáních proti F3N ani Chudákům to z naší strany nebyl nijak extra výkon, naopak, hra byla celkem vyrovnaná, ovšem my dokázali být produktivní a v jistých momentech nás zachránil Krajňák v bráně a my oba soupeře dokázali porazit rozdílem třídy. Poté už nás čekal zápas podzimu, utkání proti Los Muchachos, kteří jen svou vlastní vinou nemohli bojovat o první flek z důvodu neodpískaných utkání. Začátek jsme měli opravdu vynikající a během 2 minut vedli 2:0. Poté nás ovšem Muchachos přitlačili k vlastní bráně a my měli co dělat abychom se ubránili. To se nám nakonec ale povedlo a díky výhře 2:1 jsme prakticky rozhodli o tom, že se o titul popereme my a Černí Koně. My trpělivě čekali na jejich zaváhání a to nakonec přišlo v utkání proti Chudákům, který Koně nezvládli a prohráli golem z poslední minuty. Pro nás to znamenalo, že díky výhře nad Mědákem jsme se vyšvihli do čela tabulky a tento post a díky přesvědčivým výkonům a výsledkům proti Odlehlé a Prosím, nesmějte se jsme tento post už neopustili. Poslední utkání sezony jsme proti 1. HFC BB už jsme, ze známých důvodů, nemohli odehrát.

            Triumf považuji za zasloužený, naše výkony někdy rozhodně nebyly přesvědčivé, ale považuji si toho, že i v utkáních, kde se tolik nedařilo, jsme dokázali vyhrát a někdy i rozdílem 2 tříd. Náš styl bych zatím přirovnal k hře AC Majlendu (zdravím Franze Straku) v dobách nedávno minulých, kdy dokázal zkušenou a soustředěnou hrou dokráčet v vítězstvím i v utkání, kde nebyl lepším týmem.

            Uvidíme, s jakými cíly přijde vedení týmu přes startem další sezony. Dle mého bychom se ale opět měli pokusit atakovat přední pozice. Uvidíme jak dopadnou jednání s hráči ohledně smluv. Rozhodně by bylo namístě stávající kostru týmu udržet a proto je pozitivní, že zatím nikdo z hráčů neprojevil přání odejít. Ať tak, či tak, na výkony Práce se naši fanoušci mohou těšit i na jaře, kdy bude panovat jistě fotbalovější počasí než-li ke konci sezony letošní a věřím, že to pomůže i našim výkonům. Práci zdar!

Statistiky:

Do utkáních se zapojilo všech 15 hráčů týmu. V bráně se vystřídalo 5 brankářů. Jednička týmu Tomáš Krajňák si udržel skvělý průměr 1.00 inkasované branky/zápas. Nejlepším střelcem se stal Jiří Růt se 6-ti brankami následován 5-golovými střelci Béňou, Kadlecem a Brodníček. 4 branky si připsali Beneš, Čáslavský, Matera a Šperl. Pod další branky se v sezoně podepsali i 3-golový Laube, 2-golový Jeřicha a svou trefou se zapsali do análů i Strejček s Králem. To vše svědčí o tom, že v týmu v tomto směru nikdo výrazně nevynikal a rozmělnění branek ukazuje na jistou vyrovnanost většího počtu hráčů, což by se mohlo hodit. Nejpilnějším hráčem se stal Petr Béňa, který dorazil na všech 10 utkání. Nejméně zápasů (3) odehrál Laube, což je, vzhledem k jeho průměru co zápas - to gol, velká škoda. Potrestáni žlutám kartonkem jsme byli 3krát. Viníkama se stala trojice Kadlec, Beneš a Juska. V sezoně jsme vstřelili 44 branek a 10 inkasovali, což dává průměrný zápasový výsledek 4,4:1. To mi přijde celkem solidní.

Závěrem ještě klady a zápory podzimu 2010:

 

Klady - Prvenství, výborná defenziva ( v průměru gol na zápas), týmový projev, 2. poločasy, relativně dobrá docházka na zápasy, celkem dobrá produktivita, naši ultras

 

Zápory - 1. poločasy, občasná lenost na hřišti, nedržení pozic, občasný chaos ve hře

 


Pořadí
Název mužstva Odehrané zápasy Počet vítězství Počet remíz Počet proher Skóre Počet bodů
1. Práce AC 11 10 0 1 50:10 20
2. Černý koně TMK 11 8 0 3 54:23 16
3. Meďák FC 11 7 0 4 37:31 14
4. Bronx KKK B 11 5 2 4 28:24 12
5. Catchers SC 11 3 2 6 30:35 8
6. Chudáci FC 11 6 0 5 34:43 6
7. Tvar VD 11 3 0 8 24:42 6
8. Prosím, nesmějte se 11 3 0 8 22:41 6
9. Los Muchachos 11 7 1 3 36:18 5
10. F3N FC B 11 6 0 5 39:32 2
11. Odlehlá AC 11 5 1 5 38:27 1
12. 1.HFC BB 11 0 0 11 0:66 0

 

Komiks za sezónu PODZIM 2010

 

 

1. HFC BB : AC Práce 0:6 (kontumačně)

 

2. 12. 2010

 

19.00

 

Tempo

 

Komentář k události:

 

 

Jelikož náš soupeř nebyl schopen odpískat několikero zápasů v Hanspaulské lize, tak byl potrestán vyřazením ze soutěže ještě před koncem podzimní sezony 2010. Zápas byl tak kontumován v náš prospěch s výsledkem 6:0. Oficiálně 0:6.

Trošku nás samozřejmě mrzí, že se nerozhodlo přímo na hřišti, ale naopak u zeleného stolu. Na druhou stranu, nedá se nic dělat. Vinu neneseme my, ale soupeř. Naše vedení se rozhodlo, že nadále nebude tento verdikt komentovat.

I přes všechny nastálé události považuji náš úspěch za zasloužený, protože se nám podařilo, i jako nováčkovi, přestřílet většinu soupeřů rozdílem třídy. Výkony byly kolísavé, ale rozhodující je počet vstřelených a inkasovaných branek a ten mluvil v náš prospěch. Obranu máme dokonce nejlepší ze všech a zdá se, že by to mohla být naše devíza.

Závěrem krátkého shrnutí (v průběhu prosince jistě přineseme rozsáhlejší rekapitulaci sezony) se jistě sluší pogratulovat a poděkovat našemu největšímu soupeři v této sezoně a to týmu Černých konů, kteří dokonce povětšinu času vévodili ligové tabulce, ale nakonec nás i jejich výkony a výsledky motivovali natolik, že jsme se před ně dokázali dostat a slavíme tak velký úspěch v podobě titulu.

 

 

 

AC Práce : Prosím, nesmějte se 5:1

 

26.11.2010

 

20.45

 

Děkanka

 

Střelci: Dominik Kadlec, Marek Jeřicha, Dominik Kadlec, Dominik Kadlec, Jiří Růt

 

Soupiska: Jiří Růt, Lukáš Čáslavský©, Dominik Kadlec, Lukáš Brodníček, Jiří Šperl, Petr Béňa, Marek Jeřicha, Roman Herold, Richard Král

 

Zápas:

 

            Za velice chladné a sněživé noci jsme premiérově v této sezoně nastoupili na hřišti Děkanka na pražských Kavčích horách. Původně se nás neměl sejít příliš velký počet, ale po důkladných telefonických a elektronických pohovorech jsme se nakonec dostavili v solidním počtu 9 lidí. Museli jsme se ale vyrovnat s absenci brankáře Krajňáka, což byl velký problém, protože náš tým zatím nenašel stabilní brankářskou “dvojku“. Proto o této pozici musela rozhodnout střižba . Při hře kámen, nůžky, papír prohrála dvojice Růt - Čáslavský, kteří se tak v bráně protočili a každý z nich odchytal 1 poločas…

            Samotný průběh utkání velice ovlivnilo nepříjemné počasí. Hřiště bylo pokryto lehkou sněhovou nadílkou a nedal se tak čekat příliš pohledný a kombinační fotbal. Zkraje zápasu jsme se lehce hledali. Kombinace vázla a spíše se to vypadalo, že se s povrchem  nedokážeme vypořádat. Soupeř si šance prakticky nevytvářel. My se dostali k první vážnější akci zhruba po 10ti minutách, kdy střílel Kadlec, brankář střelu jen vyrazil k agilnímu Heroldovi, ale ten v koncovce neuspěl. Při střelecké chuti byl i Jeřicha, ale ani jeho pokus se neujal. Prosadil se tak až Kadlec ukrytou střelou přes obránce a zajistil nám tak vedení 1:0. Tato branka nás nakopla a začali jsme předvádět ofenzivní podívanou, která byla kolikrát i nad rámec možností terénu. V této chvíli se začal výrazněji ozývat i soupeř a vytvořil se 2 slušné příležitosti, které ovšem brankou neskončily. Radovali jsme se tak opět my a to po krásné akci, do které se zapojila prakticky celá pětka, co byla na hřišti. Úkolu zakončovatele na sebe vzal Marek Jeřicha a vstřelil tak svou 2 branku v sezoně, když zakončoval do odkryté branky z bezprostřední blízkosti. Nedlouho po rozehrání se stejný hráč spolu s Kadlecem dostali sami před brankáře soupeře a byla z toho další naše branka. Tentokrát Jeřicha vystřelil a Kadlec, možná lehce sobecky, doklepnul míč z brankové čáry do sítě. Nutno dodat, že oba hráči si tak role vyměnili, protože těsně před tím to byl právě Kadlec, která Jeřichovi naservíroval míč před prázdnou bránu jak na zlatém podnose. Tento velice dobrý výsledek jsme však do konce poločasu neudrželi, protože se nekompromisní střelou prosadil útočník PNS. Této brance předcházela lehká ledabylost brankáře Růta, který celkem zbytečně házel aut namísto obránců, míče se poté zhostil hráč soupeře, nahrál před bránu, kde Šperl nedokázal uhlídat střílejícího hráče a ten snížil. Do konce 1. části hry se již nic moc nestalo a tak jsme šli do kabin za stavu 3:1 z našeho pohledu…

            O poločase se stala úsměvná věc a to ta, že manager týmu Král musel využít automobilu Jiřího Růta, aby zde mohl zapsat hráče do protokolu utkání. Venku to totiž bylo vzhledem k arktickým podmínkám nemožné.

            Druhý poločas začal tlakem soupeře, při kterém se naše obrana proměnila v chaos stav a pramenily z toho nepříjemné závary soupeře, které ovšem brilantně řešil chytající Čáslavský. Po důraznější domluvě mezi s sebou jsme se naštěstí brzy vzchopili a začali opět hrát svůj fotbal, který jsme korunovali 4tou brankou v síti soupeře. Jednalo se o pěknou kombinaci mezi dvojicí Král - Kadlec, kdy druhý jmenovaný zavěsil a dokonal tak svůj hattrick. Na naší hru se v tuto chvíli dalo opravdu koukat, hráli jsme v klidu a šance si vytvářeli po postupných útocích. Z jednoho takového se prosadil Růt, když jen doťukl míč do prázdné branky - 5:1. Soupeř už toho příliš nepředvedl. Spoléhal především na svou silovou převahu, díky které se nakonec dostal i do své poslední šance, kterou ovšem Čáslavský reflexivně vyřešil. Výsledek 5:1 tedy zůstal a my tak naprosto zaslouženě zvítězili nad týmem, jenž byl motivován ziskem kartonu Plzeňského piva za předpokladu, že nás obere o body. Celé utkání proběhlo až na pár maličkostí celkem ve fair play-duchu. Občas si, hlavně někdo z našich řad, stěžoval na důraznou hru soupeře, ale z mého pohledu se nejednalo o nic vážného. Hrajeme totiž fotbal, ne bezkontaktní basketbal. Naštěstí…

            Hvězdou utkání volím Dominika Kadlece, který opět brblal, že nebude schopen dorazit, ale nakonec nás jeho branky dotáhly k výhře. Takový výkon od něj očekáváme týden co týden. Poděkování patří i oběma brankářům, kteří se dnes protočili a zaskočili tak za hloupě se vymlouvajícího Krajňáka, jenž v pátek večer vytváří nové mapy naší republiky, možná celého světa. Vítězství pro nás znamená, že i kdyby Černý koně v tomto kole zvítězili nad Los Muchachos, tak nám v posledním zápase sezony stačí bod v utkání proti 1. HFC BB, abychom se stali Mistry ligy. Za předpokladu neúspěchu Černých koní v aktuálním kole už bychom mohli i předčasně slavit, ale výsledek v době psaní tohoto reportu není znám a tak si musíme na nějaké předčasné oslavy ještě počkat…

Jako obvykle děkujeme, a v tomto zápase obzvlášť vzhledem k počasí, fanouškům, že nás přišli podpořit. V tomto zápase tedy spíše 2 fanynkám to Verče a mladší sestřičce Marka Jeřichy.

           

 

AC Práce : AC Odlehlá  7 : 1

 

12.11.2010

19.30

Mikulova

Střelci: Dominik Kadlec, Jan Matera, Jiří Růt, Jiří Růt, Jan Matera, Jiří Růt, Petr Béňa

Soupiska: Tomáš Krajňák, Dominik Kadlec, Lukáš Brodníček, Jan Matera, Jiří Růt©, Petr Béňa, Martin Beneš, Richard Král, Roman Herold, Marek Jeřicha, Lukáš Laube, Karel Strejček, Jiří Šperl

 

Zápas (1. poločas):

            Utkání hrané za stálého foukání severozápadního monzunu mohu okomentovat jen do konce prvního poločasu, protože na poločas druhý jsem již nemohl být kvůli mediálním povinnostem přítomen. Komentář si měl vzít na starost spoluhráč Dominik Kadlec, ale i přes jeho nesmírnou snahu nebyl schopen, v důsledku velkého rozhořčení nad samotným průběhem zápasu, report sepsat. Myslím si, že je to špatně, protože se měl zachovat jako profesionál, ale na druhou stranu to z lidského hlediska chápu a Dominika respektuji nadále naprosto stejně jako doteď.

            Co se tedy vlastně přihodilo? K utkání bylo připraveno až na dvojici Čáslavský - Juska celé mužstvo. Co je s pracantským kapitánem se manažerovi týmu Královi nepodařilo zjistit, protože mu Čáslavský nebere celý týden telefon. Jeho přístup tak není zrovna příkladný a po konci sezony se dost možná bude páska předávat jinému hráči. Například Karel Strejček neustále dokazuje, kterak s týmem žije a páska by mu tak jistě slušela. Jsou to ovšem jen hodně předčasné spekulace. Větším problémem se tak stal spíše počet hráčů soupeře, který se k utkání sešel pouze se 4 hráči do pole. Jeho hráči se však dlouho nebyli schopni dohodnout, jestli k zápasu chtějí vůbec nastoupit. Část byla pro. Část, ti starší, proti. Jeden z hráčů soupeře dokonce prohlásil, že s dětmi, jako jsme my, se v tomto počtu nebude dát hrát, že jsme běhaví a oni tak budou jak na kolotoči. No, upřímně, kdyby viděl nějaký náš zápas tuto sezonu, tak by podobnou hloupost pronést nemohl, protože běhavost je v našem případě asi tak 679 přednost, kterou máme.

            K samotnému zápasu jsme ovšem přistoupili tak, jak se asi dalo čekat. Mysleli jsme si, že se soupeř v menším počtu hráčů porazí sám a příliš jsme se ani nesnažili dostávat do koncovky. Po trochu důraznější domluvě mezi s sebou jsme však soupeře přitlačili k jeho vápnu a vytvářeli si jednu šanci za druhou. Naše koncovka byla ovšem tragická. Míče létali na místní parkoviště, budovy, louky, lesy. Ty největší masochisti si troufli dokonce vystrašit i piloty na obloze či strojvedoucí v metru C, zastávka Roztyly. Naštěstí se asi v polovině úvodního dějství prosadil Kadlec ne moc důraznou přízemní střelou. Štěstí v tomto případě bylo, že brankář soupeře odmítal padat a Kadlec měl tak snadnější pozici. Jeho gol byl ovšem velice důležitý a nás uklidnil. Další branku přidal ještě do konce poločasu Matera, který se trefil nádherně do pravého vinglu a definitivně tak zlomil jakýkoliv, i když on ani žádný nebyl, odpor soupeře. Poločas tedy skončil 2:0 z našeho pohledu a na jeho konci se ještě o úsměvné extempore pokoušeli hráči Odlehlé, kteří reklamovali používání lisovek některých našich hráčů. Patrně si ale důkladně neprostudovali pravidla, protože v propozicích je psáno, že na hřišti Mikulova (uměla tráva 3. generace, pozn. red.) je používání této obuvi povoleno.

            Jak jsem již zmínil výše, 2. poločas již bohužel nemohu ohodnotit, ale podle výsledku je jasné, že to byla z naší strany jednoznačná záležitost a tudíž získání dalších bodů. Nutno zmínit, že podle informací, které mi dodal manager Král se soupeř ani za hodně nepříznivého stavu nenechal vyprovokovat k nějaké zákeřné hře, což nás trošku překvapilo, protože předzápasové informace mluvili o tom, že Odlehlá není právě tým gentlemanů, a za to tak zaslouží soupeř pochvalu. Postup je tak již prakticky jistý, ve hře je ale i nadále status mistra ligy a my se jej stále nevzdáváme, i když víme, že to ve svých rukách mají především Černí koně.

Jiří Šperl

V utkání se největším problémem jevilo jednak to, že hráč Kadlec měl odlišnou barvu dresu, a druhak to, že někteří naši hráči měli kopačky, které byli jako obuv povolené. Přestože si náš hráč Kadlec dres zapoměl, soupeř si zapoměl hráče, a tak hrál pouze ve 4 v poli. Utkání tedy bylo naprosto k ničemu, nezábavné a děkujeme mužstvu Odlehlé za zkažený páteční večer.

Dominik Kadlec

 

AC Práce : FC Meďák  3:0

5.11.2010

18.30

Hrabákova

Střelci:Jiří Šperl, Petr Béňa, Jiří Růt

Soupiska: Tomáš Krajňák, Michal Juska, Lukáš Brodníček, Jiří Růt©, Jan Matera, Petr Béňa, Richard Král, Jiří Šperl

Žluté karty: Michal Juska

 

Zápas:

 

         Po 2-týdenní přestávce jsme opět nastoupili na Hrabákové k zápasu Hanspaulské ligy. Tentokrát proti nám stál tým vyskytující se ve středu tabulky. Do utkání jsme tedy šli jako favorit s jasným cílem získat 2 body…

         Do zápasu bylo ovšem připraveno pouze 8 hráčů, což bylo zatím nejméně v celé sezoně a hráči, co nedorazili, by se měli zamyslet. Především dvojice Laube-Kadlec zklamala. Tito borci mají štěstí, že ve smlouvách mají podobné excesy pošetřeny, ale zároveň si musí uvědomit, že hráči na hřišti mají jen 1 plíce a proto to od nich není příliš kolegiální. Dle kuloárních informací byli navíc oba spatřeni v pozdních nočních hodinách v jednom z pražských klubů a manager týmu se k jejich chování vyjádří ihned po návratu z Nového Boru, kde kontroluje administrativní záležitosti s razítky na registracích hráčů, aby nás nemohl potkat podobný osud jako týmy hokejové extraligy…

         Samotné utkání probíhalo ve férovém a klidném duchu. Nehrál se příliš pěkný fotbal. Spíše naopak a fanoušci se tak spíše museli zahřívat čajem než fotbalovými akcemi. Naštěstí jsme se dokázali dostat do vedení zhruba v 10. minutě, kdy Jiří Šperl dostal míč na polovině hřiště, všiml si, že  brankář stojí naprosto mimo výseč branky, posunul si balon a zakončoval prakticky do poloodkryté svatyně. Stav 1:0 znamenal mírné uklidnění, ale další šance jsme si až do konce poločasu příliš nevytvářeli. To ovšem ani soupeř, který nás dostával pod tlak především dlouhými nakopávanými balony. S těmi si ovšem naše obrana povětšinou dokázala poradit a když už něco prošlo, tak stál v bráně jistý Krajňák. Poločas tedy skončil našim nejtěsnějším náskokem…

         Ve druhém poločase se naše hra přece jen zlepšila. Začali jsme být aktivní a pár akcí sneslo přísnější fotbalová měřítka. Selhávali jsme ovšem v koncovce. Pár možností si vytvořil i soupeř, ale střely povětšinou nebyly přesné, ale i přesto to vypadalo, že si koledujeme o vyrovnávací gol. Vše bylo umocněno zbytečnými individuálními chybami, které by se rozhodně stávat neměly. Až do konce zápasu to tedy vypadalo na drama. Naštěstí se ale asi 5 minut před koncem prosadil Petr Béňa, který dorážel balon z bezprostřední blízkosti do brány Meďáku a protrhl tak svou střeleckou smůlu. Tímto golem jsme se definitivně uklidnili a hřebíček do rakve zatloukl soupeři 2 minutky před koncem střelou k tyči Růt…

         Plný počet bodů jsme tedy získali. Výkon nebyl ideální. Spíše takový ospalý, ale výhru jsme si zasloužili, protože jsme byli ve hře přeci jen o něco kvalitnější a hlavně produktivnější. Podařilo se nám ubránit i nulu, která znamená, že si držíme vynikající průměr 1 inkasované branky na zápas. Věřím, že nám tato statistika vydrží a dotlačí nás k dalšímu vítězství v příštím utkání proti Odlehlé, která jistě nebude jednoduchým soupeřem.

         Závěrečné poděkování patří fanouškům, kteří dorazili a hnali nás za vítězstvím. Díky.

AC Práce : Los Muchachos 2:1

22.10.2010

18.30

Hrabákova

 

Střelci: Lukáš Laube, Dominik Kadlec

 

Soupiska: Tomáš Krajňák, Lukáš Laube, Lukáš Brodníček, Dominik Kadlec, Jiří Šperl, Lukáš Čáslavský©, Michal Juska, Jiří Růt, Roman Herold, Jan Matera, Petr Béňa, Martin Beneš

 

Zápas:

 

         V jednom z klíčových utkání celé sezony jsme nastoupili proti dosud neporaženým Los Muchachos. Tento tým svým výkonem potvrdil tuto pozitivní bilanci a naše vítězství se narodilo vskutku hodně těžce.

         Již průběh událostí před samotným zápasem byl ovšem komplikovaný, poněvadž se nedostavili rozhodčí. Muchachos vybídli někoho z našich řad, aby zápas odřídil, že prý jsou nekonfliktní a že jim to vadit nebude. Volba padla na pár Král - Strejček, kteří do zápasu nemohli nastoupit. Manager týmu byl totiž nachlazen nějakým bacilem a Strejčka jsme po jeho minulém vystoupení, kdy byl zvolen nejlepším hráčem utkání a vstřelil nádhernou branku na 6:1 nechtěli vystavovat velkému tlaku sdělovacích prostředků. Navíc se na něj v průběhu týdne valila jedna nabídka za druhou a naše vedení se rozhodlo, že tímto postupem zamezí dalším faxům, emailům a telefonátům s prosbou koupě právě Pracantského Pipa Inzagiho, který má ve smlouvě prodejní klauzuli tak velké částky, že je nemožné, aby jej jiný klub mohl koupit…

         K samotnému utkání jsme nastoupili poprvé ve dvou 5ti členných formacích. Tu první tvořila pětice Laube, Brodníček, Kadlec, Šperl a Čáslavský a již po 2 minutách hry dokázala tato sestava vsítit 2 branky. Nejprve se po akci Šperla s Laubem trefil druhý jmenovaný a poté vstřelil svou jubilejní branku v dresu Práce Kadlec. Obě branky padly po střelách zhruba 5 metrů od brány. Úvod byl tedy jako z říše snů a nic nenasvědčovalo tomu, že se dočkáme až do konce utkání zápasu velkého drama a nervů. Po rychlém vedení se do hry dostala další pětka ve složení Juska, Růt, Matera, Herold (toho v průběhu mače nahradil Beneš) a Béňa. Plán byl takový, že se formace budou zkraje střídat po 2-3 minutách, aby se všichni dostali do tempa. Postupem času si ale myslím, že první lajna měla na hřišti po 2 vstřelených brankách zůstat déle a využít svého rozjezdu k vsítění dalších golů. Logicky se totiž takto do hry dostala ztuhlá a nerozcvičená druhá formace a soupeř se tak dostal na koně. Začal určovat tempo hry a na naši branku se valil jeden útok za druhým. To vše vedlo ke snížení, kdy se po zaváhání brankáře Krajňáka prosadil útočník soupeře. Někteří naši hráči reklamovali faul, ale z mého pohledu a hlavně z pohledu rozhodčích bylo vše v pořádku. Do konce poločasu jsme se tedy hlavně snažili vedení udržet, ale protože se nedařilo ani jedné formaci, tak se nám to povedlo především díky Krajňákovi v bráně, který patrně podal i přes chybu svůj nejlepší výkon v sezoně. Poločas tedy skončil 2:1 z našeho pohledu.

         Druhá polovina začala podobně jako probíhala velká část té první. Tedy tlakem soupeře. V této chvíli již také začínaly pořádně pracovat nervy obou stran. Mouchy si stěžovali na některé naše zákroky. My jsme naopak argumentovali tím, že se hraje fotbal a ne basketbal, kde se soupeře nemůžete ani dotknout. Vše vygradovalo až k tomu, že si pár hráčů mezi s sebou vjelo slušně do vlasů a div nedošlo k nějakému fyzickému konfliktu. Objektivně je třeba říct, že v některých případech měl soupeř pravdu, ale na druhou stranu především vysoký útočník soupeře by za normálních okolností musel být v jiném utkání minimálně 2-krát vyloučený. Tato vypjatost ovšem k zápasům Hanspaulské ligy patří a dotváří to charakteristický rys této soutěže. Nejdůležitější je ale to, že pískání vliv na výsledek nemělo, což nakonec přiznal i jeden z hráčů soupeře. Vraťme se ale zpátky ke hře. Soupeř se tedy hnal za vyrovnáním. Naše obrana v čele s Kajnym byla ale neprostupná. Soupeř si totiž i přes vytrvalý tlak nedokázal vytvářet nějaké 100% příležitosti jako v prvním dějství. Naopak ale střílel ze všech možných pozic a nemohli jsme ani na chvilku oddechnout. V těchto chvílích jsme už i rezignovali na střídání celých pětek a střídali jednotlivě. Nechtěli jsme ovšem moc, protože bylo třeba nechat na hřišti hráče, kteří jsou v tempu. Výhodou pro nás bylo, že soupeř svůj tlak nestupňoval a naopak jsme se konečně i my začínali dostávat do velkých šancí, jenže nejprve neproměnil své šance Šperl a poté ani Beneš a Růt. Konec utkání jsme si ale naštěstí pohlídali a vybojovali tak velice cenné 2 body…

         Kdybych to měl tedy celé shrnout, tak upřímně přiznám, že jsem i přes výbornou bilanci Muchachos tak těžké utkání nečekal. K tomu navíc nahrával i fakt, že jsme rychle vedli o 2 goly. Poté se ovšem soupeř nadechl k velkému výkonu a sportovně je třeba uznat, že si nejspíše minimálně remízu zasloužil. Nám ovšem výborně zachytal Krajňák, který má na vítězství velký podíl. Za svůj výkon si zaslouží pochvalu i Laube, který ukázal, že je pro tým přínosem a je třeba věřit, že jeho docházka na další zápasy bude pravidelnější než dosud. K Muchachos zbývá snad jen dodat, že je pro ně velká škoda, že nebyli schopni odpískat své zápasy a přišli tak zbytečně o body. Pro nás to ovšem znamená o soupeře méně v boji a 1. flek, protože Mouchy by na něj mohli reálně myslet pokud by plnili své povinnosti…

         Výhra 2:1 pro nás tedy znamená, že už patrně budeme bojovat o titul pouze s Černýma koněma a vzhledem k jejich kvalitě se dá čekat, že to bude boj až do posledního kola, čili se mají fanoušci na co těšit a nám hráčům nezbývá než bojovat nadále naplno a dost možná už neztratit ani bod…

AC Práce : Chudáci FC 6:1

15.10.2010

19.30

Mikulova

 

Střelci: Jan Matera, Lukáš Brodníček, Petr Béňa, Lukáš Brodníček, Lukáš Čáslavský, Karel Strejček

Soupiska: Tomáš Krajňák, Jiří Šperl, Lukáš Brodníček, Jan Matera, Lukáš Čáslavský©, Petr Béňa, Marek Jeřicha, Martin Beneš, Karel Strejček, Roman Herold, Richard Král

 

Zápas:

           Do 2. poloviny soutěže jsme vstoupili zápasem proti Chudákům FC. Název soupeře trošku sváděl k podcenění, ale k tomu naštěstí nedošlo, protože soupeř fotbalově působil celkem sympaticky a rozhodně ne tak, jak vypovídá jeho samotný název…

            Vstup do zápasu jsme měli přímo jak z říše snů, již v 1. minutě nás poslal do vedení Jan Matera, který dorazil střelu Petra Béňi a přilepil na naše kopačky klid a pohodu. I nadále jsme dobře kombinovali a k vidění byl pohledný zápas, protože i soupeř přispěl k atraktivní podívané svými fotbalovými akcemi. Z mého pohledu ale jeho hráči hráli až příliš individuálně a tudíž se nedostávali do takových šancí, z kterých by mohli padat branky. Spíše stříleli ze středních vzdáleností, ale tyto střely buď naši fotbalisté zblokovali, anebo je pochytal jistě chytající Krajňák v bráně, který mimochodem byl ke svému startu v utkání zprvu velice skeptický, ale po důrazné domluvě vedení týmu si do branky stoupl a žádné zranění tříšel, o kterém mluvil před zápasem, na něm nebylo znát. Hra postupem času trošku ztrácela tempo, ale po jedné nenápadné akci soupeř nastřelil břevno a nás tak zachránilo štěstí. Zhruba ve 20. minutě poločasu byl faulován Matera cca. 10 metrů od brány. Míč si postavil Lukáš Brodníček a nádhernou střelou do “vinglu“ vymetl pověstné pavučinky soupeřovi branky. Výsledkem 2:0 poločas také skončil.

            O přestávce jsme si ale i přesto řekli, že takto to dál nejde a že musíme být ještě více aktivní než doposud, protože zápas byl minimálně vyrovnaný a spíše než naše větší fotbalová převaha o poločasovém výsledku rozhodla naše větší efektivita. Proto i 2. půle z naší strany vypadala trošku jinak. Jako bychom opět přeřadili na vyšší rychlostní stupeň a brzy jsme vedli 5:0. Branky postupně vsítili Béňa, Brodníček a Čáslavský. Všechny branky padli po střelách a ukázalo se při nich, že golman Chudáků opravdu neměl svůj den, protože minimálně dvoum těmto střelám se zabránit dalo. Soupeř ale i přes nepříznivý stav zápas nezabalil a snažil se alespoň o korigování výsledků. Proti ovšem stál náš obranný val a brankář Krajňák, který měl velkou motivaci udržet své 1. čisté konto. K tomu mu dlouho pomáhal i soupeř, který nedokázal trefit dokonce ani prázdnou bránu a opět se mu povedlo nastřelit břevno. Nakonec se ale Chudáci golu přece jen dočkali a to po pěkné individuální akci a následném zakončení do poloprázdné brány. Stav 5:1 byl ovšem naprosto luxusní a navíc už do konce zápasu nezbývalo příliš času. Hru jsme tedy kontrolovali, snažili se držet míč a čas od času zaútočit. A skutečně, po jednom takovém útoku se prosadila dvojce Král – Strejček. Prvně jmenovaný přebral balon, vystřelil ovšem jen do nohou brankáře od kterých se míč odrazil do klubka hráčů, ve kterém se nejlépe zorientoval “Pracantský“ Pipo Inzaghi – Karel Strejček, a uzavřel konečný účet zápasu na 6:1. Šlo o jeho první branku v našem dresu a splnil tak svou úlohu žolíka, který podobně jako Pipo přichází do zápasu na poslední minuty a dokáže se přes unavenou obranu soupeře prosadit jakkýmkoliv způsobem…

            Zápas jsme tedy bez problému zvládli a připsali se nejenom další body do tabulky, ale zdárně si vylepšujeme i skore, které v konečném zúčtování může hrát podstatnou roli. Další zápas hrajeme na neoblíbené Hrabákové proti Los Muchachos, kteří se zatím prezentují 100% bodovým ziskem a proto nás patrně nečeká nic jednoduchého. Do zápasu bychom ovšem měli nastoupit v nejsilnějším možném složení, tzn. že se počítá i se čtveřicí dnešních absentérů Kadlece, Laubeho, Růta a Jusky. Zápas pro nás může být z hlediska celé sezony klíčový a proto doufáme, že i naši fanoušci nás příští týden přijdou podpořit ve velkém počtu…

Pozápasové krátké rozhovory nám poskytla dvojice Strejček a Matera. Zde je jejich přepis.

Strejček:

 

Jaké jsou vaše dojmy ze zápasu?

Bolí mě koleno, skluznul jsem ke konci zápasu  za účelem vybojovat balon, ale něco sem si s tim udělal, snad to nebudou poškozený vazy.

Dal jste gol, proto můžete být osobně spokojen…

Jojo, to je neskutečný. Skvělej pocit.

Jaká bude teď oslava?

Pojedu na Abíčko, dám si mulťák a zahraju si poker.

 

Matera:

Jak byste popsal svou branku?

Haluz. Co jinýho než haluz. Já jiný goly ani nedávám.

Co soupeř? Jak se vám jevil?

Myslím, že jsme byli lepší a zaslouženě vyhráli.

Jiří Šperl

Rozbor utkání: Před utkáním si asi každý pokládal otázku co vedlo soupeře k jeho názvu Chudáci. Po utkání si asi každý říkal, mě je těch kluků líto, jsou to fakt chudáci. A proč? Existují dvě varianty, které nám pomohou osvětlit tuto situaci. Někdo se domnívá, že ti kluci utrpěli v dětství metaglykemickou poruchu zásobování mozku, což vedlo k deformaci, která se nyní projevuje tím, že přestože mají hráče na střídání, hrají dobrovolně v pěti bez brankáře. Druhá serioznější varianta je ta, že opravdu brankáře měli akorát si ho naši hráči nevšimli, neboť jinak by jistě nestříleli přes celé hřiště, ovšem na jejich obranu se musím zeptat Kde tedy brankář byl? Když tyto na slepo odkopnuté balony skončily v brance soupeře. 

Závěrem rozboru tedy je: Hráči Chudáku se jako chudáci nenarodili, dokonce i některým z nich bylo do výnku naděleno trochu toho fotbalového umu, avšak to co z nich dělá Chudáky, jak jistě sami vědí je jejich "BRANKÁŘ", který o přestávce dobře podotkl "kluci necháme si strany, co si budeme povídat, o stranách to není".

Dominik Kadlec

F3N FC B : AC Práce 1:5

 

8.10.2010

20.45

Mikulova

 

Střelci:Lukáš Brodníček, Lukáš Brodníček, Jiří Šperl, Richard Král, Marek Jeřicha

 

Soupiska: Tomáš Krajňák, Michal Juska, Lukáš Brodníček, Jan Matera, Jiří Šperl©, Petr Béňa, Richard Král, Roman Herold, Martin Beneš, Marek Jeřicha

 

Zápas:

 

         V pozdním podzimním čase jsme se tentokrát utkali s týmem F3N FC B. Do zápasu bylo připraveno 10 hráčů, což byl ideální počet a navíc s ohledem na „hospodský čas“ i velice překvapující…

         Po minulém kole a zkušenosti s hřištěm na Hrabákové nás přivítal plac podobného ražení, takže jsme opět naskákali radostí. Zase nás los přiřadil na hřiště číslo 2, které znamenalo odehrání zápasu v kleštích dalších týmů vedle nás z obou stran. Velké pozitivum ale bylo, že zde na rozdíl od minulého kola fungovalo mnohem lépe umělé osvětlení a tudíž jsme dokonce viděli i na balon.

         Samotný zápas pro nás začal celkem dobře. Měli jsme územní převahu a vytvářeli si šance většinou po střelách, ale čas od času se někdo dokázal dostat i těsně před brankáře domácích. Nic k brance bohužel ale nevedlo. Naopak udeřil soupeř po výborně zahraném rohu a nápaditém zakončení patičkou. Pěkný fotbalový moment znamenal naší ztrátu o 1 gol. 0:1. Na střídačce jsme si řekli, že je třeba dál hrát trpělivě a že branky přijdou. Chvilku ovšem trvalo než jsme se dokázali z inkasovaného šoku vzpamatovat. Naštěstí zhruba 5 minut před koncem poločasu srovnal výstavní ranou Lukáš Brodníček a tím naši hru opět pozvedl a hlavně uklidnil. Do poločasu jsme se ovšem už do vedení nedostali a tak první půlhodina skončila nerozhodně 1:1.

         Do druhé půle jsme šli s jasným cílem co nejdříve vsítil alespoň 2 goly a utkání s přehledem dohrát. A přesně to se podařilo. Chvíli po výkopu obrátil stav zápasu na 2:1 opět Brodníček přízemní střelou k levé tyči a ukázal tak, že umí vzít odpovědnost na sebe. Asi 2 minutky po tom už to bylo 3:1 z našeho pohledu. Brankář domácích neudržel lehkou střelu a vyrazil balon před sebe, kde stál připravený Jiří Šperl a nebyl pro něj problém dorazit míč do prázdné brány. Za tuto branku ho lehce zkritizoval Martin Beneš, který mu vytkl, že se ke golu dostal jak „slepej k houslím“, ale Šperl mu odpověděl, že pro takové branky se člověk musí prostě narodit a že je to něco jako poselství. Po těchto klíčových okamžicích utkání jsme začali myslet i na naší věrnou fanynku Adélu Grafkovou a začali hrát velice líbivý fotbal s pěknými akcemi na jeden dotyk. Zápas jsme si užívali a i když soupeř občas zahrozil, tak jsme jej kontrolovali. Nutno také dodat ale, že pár dobrých zákroků musel předvést Krajňák v bráně, který se pomalu ale jistě stává velkým oblíbencem fanoušků, kteří ho již začínají přezdívat Kajninátor. Samotný Krajňák se k této přezdívce zatím ale příliš nemá a jen skromně prohlásil, že až další zápasy ukážou, jestli je schopen si současnou formu udržet.

         Utkání se tedy dohrávalo v duchu fair-play, soupeř se snažil se zápasem stále něco udělat ale branky jsme stříleli opět my. Nejdříve vstřelil svůj jubilejní gol manager týmu Richard Král. O této brance se jistě ještě budou psát ódy. Ježek, jak ho zná široká veřejnost, si dostal k odraženému balonu, míč lehce potáhl, zvedl hlavu a neskutečně přesnou a umístěnou střelou absolutně nedal golmanovi šanci. Tímto momentem dostal celý tým a fanoušky do neskutečné extáze a tým Práce posledních čtvrthodinu dohrával v duchu brazilské samby, kterou korunoval 5-brankou černošický rodák Marek Jeřicha, který našel skulinu mezi nohama brankáře a i on se mohl radovat z první branky vstřelené v Hanspaulské lize. Jeho střela byla tak ostrá, že málem protrhla síť soupeřovi brány.

         Zápas tedy skončil vítězstvím našich barev 5:1. Na rozdíl od minulého zápasu proti Černým koňům náš tým zaslouží pochvalu. Všichni z nás odehráli dobrý zápas a týmově jsme soupeře předčili. Spravedlivě ovšem musíme uznat, že i F3N měli nějaké možnosti a nás při nich podržel Krajňák. Dokonce se nám konečně jakž takž dařilo držet pozice i když to stále není zdaleka ono. Ovšem důležité je to, že bylo vidět, jak si zápas užíváme a baví nás to. Pokud bych měl někoho za dnešní výkon vyzdvihnout, tak kromě již zmíněného Krajňáka si zaslouží pochvalu aktivní Béňa a hlavně Juska, který roste na pozici obránce v oporu týmu.

         Důležité 2 body si tedy do tabulky připíšeme a do dalšího zápasu musíme opět jít s cílem zvítězit, protože se soutěž překuluje k druhé polovině a od této doby už bude každý zápas důležitý a klíčový…

Jiří ŠPERL

 

AC Práce : Černý koně TMK 1:2 aneb Nejsme žádná kapela, abychom pořád vyhrávali

1.10.2010

18:30               

Hrabákova

 

Střelci: Jiří Šperl

 

Soupiska:  Tomáš Krajňák, Michal Juska, Jiří Růt, Jan Matera, Lukáš Brodníček, Lukáš Čáslavský ©, Richard Král, Marek Jeřicha, Martin Beneš, Jiří Šperl, Petr Béňa, Dominik Kadlec

 

Zápas:

 

            4. zápas 8.H. ligy Hanspaulky jsme odehráli na hřišti Hrabákova. Než přejdu k ostré a zasloužené kritice týmu, tak bych rád zmínil, že člověk, který schválil toto hřiště jako přípustné ke hře, byl buď ve stavu velice zkoulovaném, nebo je to při nejmenším idiot. Aby na jednom velkém fotbalovém hřišti hráli své zápasy souběžně 3 dvojice týmů je skutečně neskutečné. Míče zákonitě létaly z jednoho placu na druhý a spíše se pro balony více chodilo, než aby se hrálo. No, musíme si zvykat…

            Samotný zápas pro nás začal neustálým bráněním soupeřových útoku. My se do šancí, spíše pološancí, dostávali opravdu jen sporadicky. To, co jsme předváděli byla opravdu lehká parodie na fotbal a naše výletnické tempo bylo k smíchu i nejvěrnějším fanouškům a fanynkám, kteří za námi, i přes krušnou zimu, dorazili. Od brzké branky nás zachránil jen konečně nastoupivší Tomáš Krajňák, který vytáhl 2 reflexivní zákroky. Postupem času se hra přece jen lehce vyrovnávala, ale šance jsme si vytvářeli spíše po střelách z dálky. Paradoxně jsme se ale i přes tragický výkon dostali do vedení po šťastné brance Šperla, který centroval přízemní míč před soupeřovu svatyni a soupeřící obránce míč tečoval do vlastní sítě. Tomuto golu pomohl i hvizd rozhodčího na vedlejším hřišti, který patrně zapříčinil chvilkovou nepozornost soupeřova golmana a jeho nezareagování na změnu směru míče. Inu, další minusové body pro toto hřiště. Stav 1:0 byl pro nás jak dar z čistého nebe, protože jsme dali vlastně gol z ničeho a další minutky jsme měli pár nadějných možností stav navýšit, když třeba Čáslavský nastřelil tyčku. Ovšem musíme uznat, že by to vůči hře soupeře bylo hodně nespravedlivé…

            Poločas jsme se tedy snažili dohrát za tohoto příznivého stavu. To se ovšem nepodařilo a dostali jsme tzv. gol do šatny v poslední minutě poločasu. Hráč soupeře napálil míč zhruba z 10ti metrů a přes clonu bránících hráčů se míč dostal do naší sítě. 1:1.

            Do 2. půle jsme nasadili tajný trumf v podobě Kadlece. Jenže to nepomohlo. Naopak. Náš výkon byl prvních 10 minut naprosto, ale naprosto zoufalý. Chyběl systém, nedokázali jsme si nahrát balon, přetlačit hráče či se dokonce dostat alespoň na dostřel soupeřovi brány. To samozřejmě vedlo k druhému golu v naší síti, kdy chybovali Kadlec s Materou, kteří nedokázali ve 2 ubránit ve vlastním vápně útočníka soupeře a ten z blízkosti skoroval.

            I dalších 5 minut probíhalo v duchu lážo-plážo tempa. Prostě hrozný, hrozný, hrozný. Až v poslední čtvrthodina hry ukázala konečně, čeho je tým schopen. Vytvořili jsme si tlak a dokázali se dostat i do šancí. Jenže v nich postupně selhávali Šperl, Čáslavský, Matera, Juska a další střelci. Utkání jsme tedy již srovnat nedokázali a zaslouženě o branku prohráli. To říkám jen kvůli závěrečné čtvrtině hry, kdy jsme konečně začali makat. Soupeři tedy gratulujeme a doufáme, že mu to budeme moc někdy v budoucnu vrátit, protože ukázal velkou fotbalovost a stal se vlastně prvním týmem, který nás dokázal v této soutěži porazit. Předčil nás ale především v důrazu a kondici. Je třeba také pochválit rozhodčí zápasu, kteří až na pár maličkostí zvládli “mač“ bez problémů a objektivně na obě strany…

            K našemu výkonu už asi není co dodávat. ¾ zápasu byly skutečně špatný. Kolektivně prostě naprosto všechno špatně. Jediný, kdo snese přísnější měřítko je brankář Krajňák, který si snad podobnou pohodu přenese i do dalších zápasů, i když i on měl pár zkratů, ale svými zákroky nás držel nad vodou především zkraje poločasů. Individuálně nemá asi smysl nikoho hodnotit, ale určitě se od většiny hráčů čeká rozhodně lepší výkon. Hráči jako Čáslavský, Šperl, Beneš a Jeřicha by měli být rozhodně efektivnější a produktivnější než jsme viděli. Šance rozhodně měli. Mnohem lepší výkon ve hře se také čeká od opor Kadlece, Brodníčka, Růta a Matery. V mezihře by zase rozhodně měli být aktivnější Béňa či Juska. Prostě není za dnešní výkon moc koho chválit. Z mého pohledu nám zatím nejvíce chybí nějaký tvůrce. Hráč, co by uměl dát překvapivou finální přihrávku a samozřejmě větší zkušenosti ze zápasů Hanspaulské ligy…

            Snad nás tedy tato porážka opět posadí zpátky na zem. Možná, že jsme z té pověstné hrušky opravdu potřebovali spadnout dolů, do dolů, na hubu. Příští zápas musíme zabrat a vyhrát. Cíl totiž zůstává stále stejný. Čili nejenom postup, ale zároveň i první flek. Naši fanoušci by si jej jistě zasloužilili…

Jiří ŠPERL

 

 

 

AC Práce - Catchers 7:0

17.9. 2010

16:45

Zárubova

Střelci: Lukáš Laube, Martin Beneš, Lukáš Laube, Lukáš Čáslavský, Petr Béňa, Martin Beneš, Petr Béňa

Soupiska: Richard Král, Lukáš Čáslavský(C), Petr Béňa, Martin Beneš, Lukáš Brodníček, Roman Herold, Michal Juska, Dominik Kadlec, Lukáš Laube, Jan Matera, Jiří Růt, Karel Strejček

Žluté karty: Dominik Kadlec, Martin Beneš

Pro více informací z utkání si přečtěte deník Sport z 16.9. - strana 2. ( až se na svaze objeví zápis doplním sestavu a střelce branek). Zajímavostí utkání může být snad jen to, že soupeř měl dvě ruce i dvě nohy jako my a pokud tomu někdo nevěří, může se zeptat Tomáš Vitáska, který patřil k tomu nejlepšímu co mohl soupeř nabídnout.

Rozhodčí utkání komentoval stroze: Pohledné utkání s jasnou výhrou domácích. 

DOMINIK KADLEC

 

AC Práce : Bronx KKK B 3:1

 

10.9.2010

16:45

Zárubova

 

Střelci: Jiří Růt, Jiří Šperl, Lukáš Čáslavský

 

Soupiska: Dominik Kadlec, Lukáš Brodníček, Jiří Růt, Jan Matera, Lukáš Čáslavský, Jiří Šperl, Roman Herold, Marek Jeřicha, Martin Beneš

Zápas:

 Druhý zápas týmu Práce se konal opět na domácím hřišti Zárubova. Cíl byl jasný, vyhrát a připsat si další 2 body…

Tentokrát nás čekal tým Bronxu, který v minulém kole vyhrál 1-0. Z tohoto výsledku nám bylo jasné, že defenziva soupeře bude patrně fungovat velice spolehlivě. Do utkání bylo tentokrát připraveno nastoupit 9 hráčů. Další 2 (Béňa, Strejček) přijeli až během utkání, ale do hry nezasáhli. Opět jsme se nevyhnuli některým komplikacím. Nejdříve přišla další z řady omluvenek od oficiální jedničky týmu Tomáše Krajňáka. Jeho absence jsou opakované a vedení týmu bude tento stav interně řešit během týdne. Krajňák měl veliké štěstí, že manager týmu Richard Král se na zápas nemohl dostavit z důvodu víkendové návštěvy Nového Boru, kde jedná s potenciálními sponzory AC Práce. Ovšem Král se již nechal slyšet, že tyto výstřelky jedné z největších hvězd týmu nebude nadále tolerovat, a že vše vyřeší podle disciplinárního řádu klubu. Další komplikací se stala barva dresů. Měli jsme připravenou modrou sadu triček, ovšem tak to bylo i o hostů. Jako domácí tým jsme tedy měli za povinnost sehnat si druhou sadu dresů, což jsou bílá trika. Naštěstí každý až na Romana Herolda bílé triko měl. Heroldovi rozhodčí utkání povolil světle modrý top.

Samotný zápas začal opatrně. Soupeř hrál ze zataženého bloku a my se jen těžko dostávali do vyložených šancí. Střel bylo plno, žel létaly všude možně, jen ne do brány. To se změnilo zhruba po 10ti minutách hry, kdy napřáhl Růt a přízemní střelou nedal brankáři šanci. Asi o 5 minut později soupeř srovnal po katastrofálním zkratu Jiřího Šperla, který promáchl balon a nechal na holičkách brankáře Kadlece, který nejprve vychytal samostatný brejk útočníka soupeře, ale na dorážku dalšího hráče již byl krátký. Oba hráči si vše po utkání vyříkali. Šperl vše vysvětloval tím, že chtěl nechat Kadlece brankářsky vyniknout, aby si jej všimli skauti z předních Hanspaulských mužstev. Kadlec to ale dementoval, protože se spíše cítí být rozbíječem soupeřových ataků a brankářské řemeslo prý mile rád nechá na robustním Krajňákovi. I po tomto nepříjemném vyrovnání se však náš tým nesložil a po 20ti minutách jsme se dostali do vedení. Akci vymyslel agilní Jeřicha, který s hlavou nahoře potáhl míč, zbavil se hbitým krokem protihráčů a naservíroval míč před branku Šperlovi, který podél golmana z hranice velkého vápna vsítil na 2-1 a tím alespoň lehce odčinil svůj kiks. Do konce poločasu jsme ještě dokázali dát jednu branku a to po pěkné kombinační akci, kterou zakončoval Čáslavský, který si tak zatím drží normu co zápas-to gol.

            Druhý poločas byl již z naší strany především o tom nedostat branku a naopak se pokusit vedení navýšit. To se již nepovedlo, i když šancí pár bylo. Především Lukáš Brodníček se individuálně často snažil prosadit, ovšem ani jedna z jeho střel se neujala. Po zápase se oblíbený “Bróďa“ odmítl bavit s přítomnými novináři a proto se nám nepodařilo sehnat jeho vyjádření.

Utkání tedy skončilo zaslouženě 3:1 i když skore mohlo být z naší strany ještě vyšší. Opět jsme podali kombinačně celkem dobrý výkon, ale ve druhém poločase se nám někdy rozpadal systém, kdy často někdo z nás nevěděl, kde hrát. Toho je třeba se vyvarovat a to především v utkání s kvalitními soupeři, kteří každého zaváhání dokáží využít.

Závěrem je třeba zmínit to, že na utkání byli i zástupci týmu AC BongoBongo a FC Delivery. V jednání je možný miniturnaj těchto 3 týmů. Vše je otázkou peněz a organizace. Výtěžek z tohoto turnaje by putoval na charitativní účely a v diskuzi nejužšího vedení klubů padl i návrh na to, aby se turnaj odehrál s černými slunečními brýlemi jako podpora boje proti rasismu. Již brzy bude na webu rozhovor s hlavním představitelem týmu Práce AC Richardem Králem, který jistě nastíní víc.

 Jiří ŠPERL

 

AC Práce : Tvar VD 5:2 (2:2)

3.9.2010

17:00

Zárubova

 

Střelci: Martin Beneš, Lukáš Brodníček, Lukáš Čáslavský, Martin Beneš, Jan Matera

 

Soupiska: Dominik Kadlec, Lukáš Brodníček, Jiří Šperl, Jan Matera, Michal Juska, Lukáš Čáslavský©, Richard Král, Petr Béňa, Martin Beneš, Roman Herold

 

Zápas:

 

V historicky prvním utkání týmu AC Práce jsme se utkali s týmem Tvar VD. Do zápasu bylo připraveno nastoupit 10 hráčů, což je ideální počet, který bychom si představovali při každém zápase.

 Bohužel hned zkraje jsme museli řešit nepříjemnou věc a tou byla absence brankářské jedničky Tomáše Krajňáka, který vinou psychických problémů a odjezdu na seznamovací zájezd s budoucími spolužáky nemohl nastoupit. Jako možné alternativy v bráně se vybrali Dominik Kadlec a Richard Král. Vše se nakonec vyřešilo tak, že 1. poločas odchytal Dominik a do 2. poločasu nastoupil Richard. Do análů se tedy jako historicky první základní sestava napíše šestice ve složení: Kadlec, Brodníček, Šperl, Matera, Juska, Čáslavský.

Samotný zápas začal celkem opatrně. Bylo patrné, že se týmy neznají a nechtějí udělat žádnou výraznou chybu. Byli jsme lepší v kombinaci, zatímco soupeř nás přehrával kondiční připraveností, která u spousty našich borců skutečně nepředstavuje hlavní údernou zbraň. Navíc i lehce vázla souhra, což je ale pochopitelné po vlastně jen jednom tréninku zbrusu nového týmu. Postupem času jsme však začali přebírat vládu nad hřištěm a korunovali to i první brankou, kterou vstřelil po poctivé práci Richarda Krále Martin Beneš a mohl tak oslavit jubilejní první branku týmu Práce. Ovšem z vedení jsme se neradovali dlouho a soupeř po pěkné individuální akci srovnal. Do konce poločasu padlo ještě po 1 brance na obou stranách. Za nás vsítil branku Lukáš Brodníček šikovnou a umístěnou ranou k tyči.

            Ve druhém poločase jsme chtěli jednoznačně vyhrát abychom si připsali do tabulky plný počet bodů. Plán byl takový, že naší hru pozvedne odpočatý Kadlec z brány a pokusíme se dát v rychlém sledu 2 goly. To se nakonec i povedlo, protože se brzy prosadil Čáslavský a poté i Beneš. Brankový účet utkání uzavřel střelou do prázdné branky Matera a mohli jsme tak začít slavit naši první výhru v této soutěži.

Za úspěchem nás dovedla především velice kvalitní kombinační hra ve druhém poločase a větší počet hráčů na střídání. Chvílemi naše hra připomínala to, čím bychom se rádi prezentovali a díky čemu bychom chtěli být úspěšní. Tzn. především kvalitní kombinace, rychlý přechod do protiútoků a nátlaková hra nutící soupeře k chybám. Vše samozřejmě souvisí s dobrou fyzickou připraveností, která nám zatím chybí. Důležité také určitě bude dodržování pozic. To se nám bohužel nedařilo postupem času a narůstajícího skore udržovat.

Závěrem je třeba také zmínit sympatického soupeře, který se neodhodlával k žádné zákeřné hře a celý zápas proběhl naprosto v duchu fair play. Pochvalu zaslouží hlavně brankář, který vychytal minimálně 5 jasných šancí. Tvaru přejeme do dalších zápasů hodně štěstí a těšíme se na další vzájemné střetnutí.

 

PS. Děkujeme i našim fanouškům a fanynkám (těm především), že nás přišli na Zárubovku podpořit. Věříme, že jsme je výsledkem i hrou potěšili a na další zápas dorazí opět.

Jiří Šperl